באנר ראשי

כ־40,000 סטודנטים המתנדבים למען הקהילה במסגרת תוכנית המלגות של מפעל הפיס והרשויות המקומיות

כ־40,00 סטודנטים מתנדבים למען הקהילה במסגרת תוכנית המלגות של מפעל הפיס והרשויות המקומיות. מתוכם כ־3,000 מתנדבים בכ־50 כפרי סטודנטים ברחבי הארץ. בכל שנה מלגאי מפעל הפיס והרשויות המקומיות, פועלים בהתנדבות למען נוער בסיכון, אזרחים ותיקים, אנשים עם מוגבלות ועוד ומחזקים את הקהילה בישראל.

בסרטון פרסומת זה רואים את מלגאי הפיס

תוצרת הארץ

תנועת קהילות הצעירים של "תוצרת הארץ" נוסדה לפני 10 שנים בעקבות המחאה החברתית כדי לאפשר לצעירים בישראל לקחת אחריות על עתידם ולבנות בעצמם את חייהם. התנועה פועלת ביחד עם 1,500 צעירים ב־15 יישובים ברחבי הארץ באמצעות הקמת קהילות חדשות, יצירת שיתופי פעולה עם קהילות שכנות והקמת רשת צעירים מקומית בכדי לפעול ולקחת אחריות על עתידם באמצעות קידום יזמות ופעילות קהילתית.
"תוצרת הארץ" פועלים ב־4 התחומים המרכזיים בחייהם של צעירים בישראל: תעסוקה, חינוך, מגורים ותרבות וכל זאת כדי לייצר את סביבת החיים המתאימה להם. במסגרת קהילות הצעירים של תוצרת הארץ לוקחים חלק כ־700 סטודנטים.

בסרטון רואים את ליאור בכר ודוד צילי סטודנטים בקהילת "תוצרת הארץ".  הם מספרים על ההתנדבות עצמה במסגרת "תוצרת הארץ", על השילוב של לימודים ועשייה חברתית ועל מה הם למדו על עצמם במסגרת המילגה.


קדמה-התיישבות צעירים

קדמה הינה התיישבות צעירים אשר הוקמה בשנת 2014 במטרה לחזק את החוסן הקהילתי של יישובים סמוכי גדר או מאוימים ביטחונית.
קדמה מפעילה כ-25,600 שעות התנדבות בשנה, באמצעות עשרות פרויקטים המיועדים לקבוצות צעירים בגילאי 18 - 35, לחיזוק החוסן הקהילתי ביישובי בבקעת הירדן, יהודה ושומרון, גבול הצפון, עוטף עזה, והערבה. אזורים אלו בהיקפה של מדינת ישראל הם בעלי צרכים משותפים: אתגר צמיחה דמוגרפית, חוסר במענים בתחום הנוער, הילדים וצרכי הרווחה, חוסר בידיים עובדות בחקלאות ובחינוך ועוד.
כפרי סטודנטים מהווים בסיס יציאה למעורבות חברתית ולהתיישבות קבע ומייצרים תנועה של אוכלוסייה צעירה
כפרי הסטודנטים מוקמים ביישובים הנמצאים בפריפריה גיאוגרפית וחברתית.
המלגאים מתנדבים בתחומי החינוך, הקהילה, והחקלאות על פי הצרכים המקומיים

סרטון שירז מכפר הסטודנטים: בסרטון רואים את שירז, מלגאית מפעל הפיס מכפר הסטודנטים "קדמה ניר עוז". שירז מסבירה שהיא הכירה את עידן (תושב קיבוץ ניר עוז) דרך הפעילות הקהילתית שמארגנים הסטודנטים בקיבוץ (מגוון פעילויות ואירועים לילדים). החוויה ששניהם עברו ב- 7/10 בקיבוץ גורמת לשירז לחוש שותפות גורל ביניהם שיצרה חיבור וקשר מאוד קרוב. עכשיו היא ממשיכה ללוות את עידן כמפונה מהקיבוץ במקום בו הם שוכנים. היא מקווה בעתיד להפוך להיות קיבוצניקית של ניר עוז ועידן מצטרף ואומר שהוא רוצה שהמשפחה שלו תאמץ את שירז.


תנועת בני עקיבא

תנועת "בני עקיבא" היא תנועת נוער דתית-חלוצית. מחנכת את חבריה לחיי תורה שלמים, לאהבת העם כולו, לאהבת ארץ ישראל ומדינת ישראל.
כפרי הסטודנטים הוקמו על מנת לחולל שינוי בשכונות ובערים. צעירים אקדמאים שמצטרפים מטעמים אידיאליסטים ומתוך תחושת מעורבות ואחריות כלפי החברה הישראלית ומדינת ישראל. הם מגיעים לשכונות בערים בפריפריה הגיאו-חברתית של מדינת ישראל, מייצרים מודל חיובי עבור צעירים ובני נוער בשכונות הללו ומקימים פרויקטים חברתיים כגון: מועדוניות לעזרה בשיעורי בית, פעילות חברתית חיובית, פרויקט אח בוגר לליווי אישי לילדים בסיכון ועוד. העשייה בשכונה קשובה לצרכים שמזהים בשכונה, תוך כדי גיוס המשפחות והכוחות של ההנהגה הצומחת בשכונה. השתתפות בפרויקטים והקמת מיזמים נוגעת בכמה שיותר קבוצות גיל ואוכלוסייה בשכונה על מנת ליצור ממשק אישי וקשר משפחתי וחברי עם כמה שיותר אנשים בשכונה ובעיר. הפרויקטים החברתיים מביאים לידי ביטוי ערכים יהודיים של חסד, רווחה, ואירועים סביב אירועי חגי ישראל. בשכונה מתקיימים אירועים ומיזמים שמעודדים ומחזקים את הזהות הישראלית והשייכות למדינה ולצבא. משתתפים בכפרי הסטודנטים של תנועת בני עקיבא כ־1,140 סטודנטים.

בסרטון רואים את שירה קשתיאל ושי אדר סטודנטים הגרים בכפר סטודנטים של בני עקיבא. הם מספרים על ההתנדבות בכפר סטודנטים ומתייחסים למגורים המשותפים, העשייה החברתית והמשמעות של חיי קהילה במסגרת חברתית.


מלגת "אסיף"

מפעל הפיס ומשרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מייחסים חשיבות אסטרטגית לשיקום החקלאות המקומית שהינה מקור הגאווה והצמיחה הכלכלית של מושבים וקיבוצים אשר נפגעו רבות כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל.
הפתרון למצוקת החקלאים הינו חיבור המלגאים להתנדבות רציפה בחקלאות.
המלגה מסייעת הן לחקלאים והן למלגאים, ההתנדבות משפיעה על הסטודנטים ונותנת להם מסגרת, חברה וסיפוק.

סרטון חקלאים: הסרטון פותח עם אלון שרוני, חקלאי מזכריה. אלון מספר על המצוקה שאליה נקלע כשהתחילה המלחמה כשכל העובדים עזבו והוא נשאר לבד. בהמשך מציגים את ליאור בושרי, מלגאי מפעל הפיס שמתנדב בחקלאות ונרתם לסייע לאלון החקלאי. הוא מספר עד כמה ההתנדבות הזו נותנת לו תחושת ערך. בסרטון רואים את החיבור והקשר העמוק שנוצר בין השניים. אלון מסביר עד כמה ליאור והמתנדבים הנוספים נכנסו לו ללב, הצילו אותו והפכו לחלק מהמשפחה.


להיות סטודנט

תכנית לשילוב סטודנטים על הרצף האוטיסטי באקדמיה.
מפעל הפיס פועל לקידום תכניות לשילוב סטודנטים שאובחנו על הרצף האוטיסטי באקדמיה מתוך ראייה כי קיימת חשיבות רבה במתן הזדמנות שווה לכולם. התכנית פועלת להנגשת הלימודים האקדמיים ולשילוב חברתי לסטודנטים אשר אובחנו על הרצף האוטיסטי. מפעל הפיס מעניק מלגות לימודים בסך 10,000 ₪ לסטודנטים החונכים סטודנטים על הרצף האוטיסטי.
הסטודנטים אשר לוקחים חלק בתכנית יבצעו פעילויות התנדבותיות הקשורות לשילוב סטודנטים המוגדרים על הרצף האוטיסטי במוסדות המוכרים ע"י המל"ג באקדמיה בהיקף של מינימום 120 שעות.
המוסדות האקדמיים אשר לוקחים חלק בפרויקט השנה הינם: האוניברסיטה העברית בירושלים, הקריה האקדמית אונו, המכללה האקדמית אחווה, אוניברסיטת אריאל בשומרון והמכללה האקדמית ספיר.

בסרטון רואים את נופר גרשון סטודנטית ואת שני אבן, סטודנטית על הרצף, מספרות על התכנית "להיות סטודנט", תכנית שהמטרה שלה לשלב אנשים עם מוגבלויות באקדמיה.  שני מספרת כיצד התכנית עזרה לה בפן האישי, הלימודי, החברתי והרגשי ועד כמה היא קידמה אותה וסייעה לה להגשים חלום.


לוחמים להייטק

תכנית "לוחמים להייטק" הוקמה מתוך תפיסת האחריות של צה"ל בנוגע להשתלבותם של חיילים משוחררים ובראש וראשונה עבור הלוחמים בחיים האזרחיים בכלל ובתעשיית ההייטק בפרט. מטרת התוכנית לייצר הזדמנות שווה לחיילים לוחמים מהפריפריה להשתלב בתעשיית ההייטק, ובכלל זה לאפשר להם תנאי שכר הדומים לחבריהם המשתחררים מהיחידות הטכנולוגיות המובילות בצה"ל, באמצעות קורסי הכשרה ממוקדים במקצועות הנדרשים בתעשיית ההייטק. במקביל, התוכנית נותנת מענה ברמה הלאומית לצורך בכוח אדם מקצועי ואיכותי בתעשיית ההייטק על ידי הכשרה והשמת הלוחמים המביאים עימם מיומנויות ייחודיות וערכים שנרכשו בשירותם הקרבי.

בסרטון רואים את שיר ניסים וליאור בן חמו המספרים על תכנית "לוחמים להייטק" בשיתוף מפעל הפיס. תכנית המקדמת לוחמים משוחררים להיכנס במהירות לעולם ההייטק. הם מספרים על התכנים בתכנית ועל כך שהתכנית מגשרת בין הפערים של יוצאי יחידות טכנולוגיות ליוצאי יחידות לוחמה בדרך לחיים באזרחות.


עמותת "בית על הים"

עמותת "בית על הים" הינה עמותה המתמחה ביצירת שילוב ומפגש בין אוכלוסיות שונות בעזרת הים, גלישה ושיט ופועלת ליצירת משמעות, שוויון והעצמה. קיימות מספר תוכניות שהעמותה מפעילה, התוכנית המרכזית היא פעילות גלישה מונגשת למשפחות מיוחדות, משפחות להן ילדים עם צרכים מיוחדים. הפעילות הינה פעילות משפחתית שמאפשרת גם להורים ולאחים לקחת חלק בפעילות עצמה בין אם בגלישה, רגיעה בחוף או בכל צורה שמתאימה למשתתפים ובכך מסייעת בחיזוק קשרי המשפחה, יצירת חיבורים וחברות.
תכנית נוספת שקיימת בעמותה משלבת ומפגישה בין אוכלוסיות שונות בכדי לקדם צמיחה הדדית ויכולת התמודדות עם אתגרים.

סרטון בית על הים: בסרטון רואים את רם קאופמן, מלגאי מפעל הפיס המתנדב בעמותת "בית על הים" מספר על הפעילות של העמותה. בהמשך מציגים את רונית מידן מקיבוץ מפלסים, אמא של עינב, החניך בעמותת "בית על הים". רונית מספרת שעינב הוא ילד על הרצף האוטיסטי ועל הקשיים הנלווים לכך. רם מספר מהזווית שלו עד כמה חשוב לו גם בתקופה קשה שכזו להעניק לעינב תחושה של בית. עינב מספר על מה שחווה ב- 7/10 ועל החיבור שנוצר בינו לבין רם וכמה שהקשר עם רם עושה לו טוב במיוחד בתקופה הנוכחית.