תנועת "בני עקיבא" היא תנועת נוער דתית-חלוצית. מחנכת את חבריה לחיי תורה שלמים, לאהבת העם כולו, לאהבת ארץ ישראל ומדינת ישראל.
כפרי הסטודנטים הוקמו על מנת לחולל שינוי בשכונות ובערים. צעירים אקדמאים שמצטרפים מטעמים אידיאליסטים ומתוך תחושת מעורבות ואחריות כלפי החברה הישראלית ומדינת ישראל. הם מגיעים לשכונות בערים בפריפריה הגיאו-חברתית של מדינת ישראל, מייצרים מודל חיובי עבור צעירים ובני נוער בשכונות הללו ומקימים פרויקטים חברתיים כגון: מועדוניות לעזרה בשיעורי בית, פעילות חברתית חיובית, פרויקט אח בוגר לליווי אישי לילדים בסיכון ועוד. העשייה בשכונה קשובה לצרכים שמזהים בשכונה, תוך כדי גיוס המשפחות והכוחות של ההנהגה הצומחת בשכונה. השתתפות בפרויקטים והקמת מיזמים נוגעת בכמה שיותר קבוצות גיל ואוכלוסייה בשכונה על מנת ליצור ממשק אישי וקשר משפחתי וחברי עם כמה שיותר אנשים בשכונה ובעיר. הפרויקטים החברתיים מביאים לידי ביטוי ערכים יהודיים של חסד, רווחה, ואירועים סביב אירועי חגי ישראל. בשכונה מתקיימים אירועים ומיזמים שמעודדים ומחזקים את הזהות הישראלית והשייכות למדינה ולצבא. משתתפים בכפרי הסטודנטים של תנועת בני עקיבא כ־1,140 סטודנטים.
תנועת קהילות הצעירים של "תוצרת הארץ" נוסדה לפני 10 שנים בעקבות המחאה החברתית כדי לאפשר לצעירים בישראל לקחת אחריות על עתידם ולבנות בעצמם את חייהם. התנועה פועלת ביחד עם 1,500 צעירים ב־15 יישובים ברחבי הארץ באמצעות הקמת קהילות חדשות, יצירת שיתופי פעולה עם קהילות שכנות והקמת רשת צעירים מקומית בכדי לפעול ולקחת אחריות על עתידם באמצעות קידום יזמות ופעילות קהילתית.
"תוצרת הארץ" פועלים ב־4 התחומים המרכזיים בחייהם של צעירים בישראל: תעסוקה, חינוך, מגורים ותרבות וכל זאת כדי לייצר את סביבת החיים המתאימה להם. במסגרת קהילות הצעירים של תוצרת הארץ לוקחים חלק כ־700 סטודנטים.
תכנית לשילוב סטודנטים על הרצף האוטיסטי באקדמיה.
מפעל הפיס פועל לקידום תכניות לשילוב סטודנטים שאובחנו על הרצף האוטיסטי באקדמיה מתוך ראייה כי קיימת חשיבות רבה במתן הזדמנות שווה לכולם. התכנית פועלת להנגשת הלימודים האקדמיים ולשילוב חברתי לסטודנטים אשר אובחנו על הרצף האוטיסטי. מפעל הפיס מעניק מלגות לימודים בסך 10,000 ₪ לסטודנטים החונכים סטודנטים על הרצף האוטיסטי.
הסטודנטים אשר לוקחים חלק בתכנית יבצעו פעילויות התנדבותיות הקשורות לשילוב סטודנטים המוגדרים על הרצף האוטיסטי במוסדות המוכרים ע"י המל"ג באקדמיה בהיקף של מינימום 120 שעות.
המוסדות האקדמיים אשר לוקחים חלק בפרויקט השנה הינם: האוניברסיטה העברית בירושלים, הקריה האקדמית אונו, המכללה האקדמית אחווה, אוניברסיטת אריאל בשומרון והמכללה האקדמית ספיר.
עמותת "בית על הים" הינה עמותה המתמחה ביצירת שילוב ומפגש בין אוכלוסיות שונות בעזרת הים, גלישה ושיט ופועלת ליצירת משמעות, שוויון והעצמה.
העמותה מורכבת מ־194 מתנדבים ו־389 משתתפים.
קיימות מספר תוכניות שהעמותה מפעילה, התוכנית המרכזית היא פעילות גלישה מונגשת למשפחות מיוחדות, משפחות להן ילדים עם צרכים מיוחדים. הפעילות הינה פעילות משפחתית שמאפשרת גם להורים ולאחים לקחת חלק בפעילות עצמה בין אם בגלישה, רגיעה בחוף או בכל צורה שמתאימה למשתתפים ובכך מסייעת בחיזוק קשרי המשפחה, יצירת חיבורים וחברות.
תכנית נוספת שקיימת בעמותה משלבת ומפגישה בין אוכלוסיות שונות בכדי לקדם צמיחה הדדית ויכולת התמודדות עם אתגרים.
תכנית "לוחמים להייטק" הוקמה מתוך תפיסת האחריות של צה"ל בנוגע להשתלבותם של חיילים משוחררים ובראש וראשונה עבור הלוחמים בחיים האזרחיים בכלל ובתעשיית ההייטק בפרט. מטרת התוכנית לייצר הזדמנות שווה לחיילים לוחמים מהפריפריה להשתלב בתעשיית ההייטק, ובכלל זה לאפשר להם תנאי שכר הדומים לחבריהם המשתחררים מהיחידות הטכנולוגיות המובילות בצה"ל, באמצעות קורסי הכשרה ממוקדים במקצועות הנדרשים בתעשיית ההייטק. במקביל, התוכנית נותנת מענה ברמה הלאומית לצורך בכוח אדם מקצועי ואיכותי בתעשיית ההייטק על ידי הכשרה והשמת הלוחמים המביאים עימם מיומנויות ייחודיות וערכים שנרכשו בשירותם הקרבי.